Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Groenten - bladgroenten

Nog geen foto beschikbaar

BASELLA - Basella alba 'Rubra'    

Klimplant uit de tropen met een opvallende verschijning. Zelfs als kamerplant soms aangeboden. Blad eetbaar als spinazie, maar vooral de jonge scheuten zeer lekker als vervanging voor soja-scheuten. Rauw eetbaar of zeer kort stoven. Bloeit met opvallende violet-kleurige aartjes. Geschikt voor teelt aan bonenstaken buiten.
Nog geen foto beschikbaar

MADEIRA WIJNSTOK - Anredera cordifolia

Peruaanse postelein. Bladgroente aan bonenstaken. Vormt ondergrondse knollen die gebruikt kunnen worden om de plant vorstvrij te overwinteren en het volgend jaar weer uit te planten. Knollen eetbaar. Bevatten een slijmerig sap in rauwe toestand. Kan woekeren in vorstvrije streken. Zeer hoge opbrengst.
Nog geen foto beschikbaar

KAUKASISCHE RANKSPINAZIE - Hablitzia tamnoides

Een echte nieuwe groente. Overblijvende klimmende bosplant uit de Kaukasus die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de meest gewilde groenten onder permaculturisten en liefhebbers van bostuinen. In de winter sterven de bovengrondse delen van de plant af, om in het voorjaar vanuit zijn wortelgestel terug uit te lopen. Zowel de jonge scheuten als de bladeren kunnen gedurende het hele groeiseizoen geoogst worden. Ze kunnen rauw toegevoegd worden aan salades of worden net als spinazie gestoofd.
Nog geen foto beschikbaar

AARDBEIMELDE - Chenopodium capitatum

Verwant aan de echte melde, zaait ook deze éénjarige zich spontaan uit. Vraagt een voedzame bodem en groeit dan uit tot max. 50cm hoogte. Dikke aren met aardbei-achtige vruchtjes die vooral op het einde van de tak gegroepeerd zitten. Minder sappig dan aardbeispinazie. Het blad is te gebruiken als spinazie. Gegarandeerd een opvallende verschijning in de moestuin.
Nog geen foto beschikbaar

AARDBEISPINAZIE - Chenopodium foliosum

Een éénjarige groente die zichzelf flink uitzaait. Het blad is te gebruiken als spinazie, maar vooral de sappige vruchtjes worden gebruikt in bv. salade. Niet bijzonder van smaak, wel van uiterlijk!
Nog geen foto beschikbaar

SPINAZIEZURING - Rumex patientia

Van de zuringsoorten die we hebben gekweekt veruit de zachtste van smaak en het meest geschikt om in de keuken te gebruiken. Schiet al heel vroeg in het voorjaar uit met forse bladeren. Gebruik in soepen, salades, etc. Ook bijzonder lekker in lasagne! Winterharde, vaste plant.
Nog geen foto beschikbaar

NIEUWZEELANDSE SPINAZIE - Tetragonia tetragonioides

Rankspinazie die van het voorjaar tot de eerste vorst kan geoogst worden. Jonge stengeltoppen met bladeren worden gegeten als spinazie.
Nog geen foto beschikbaar

IJSKRUID - Mesembryanthemum crystallinum

Lage éénjarige zilte groente met dikke bladeren. Rauwkost. Op de bladeren vormen zich kristallen die de plant in staat stellen om zout af te scheiden en op zoute gronden te overleven. Kan gedurende de hele zomer worden geoogst.
Nog geen foto beschikbaar

ZEEASTER - Aster tripolium

Lamsoor of zulte. Ziltige zeegroente die ook in de moestuin goed wil groeien. Doorlevende plant wanneer de bloeistengels regelmatig uitgeknipt worden.
Nog geen foto beschikbaar

ZEEBIET - Beta vulgaris subsp. maritima

Verfijnde smaak. Omdat deze plant niet is veredeld komt ze meteen in bloei. Regelmatig de bloeistengels verwijderen om de plant niet uit te putten en een hogere oogst van bladeren te bekomen. Meerjarige plant.
Nog geen foto beschikbaar

ZEEMELDE - Atriplex halimus

Zeldzaam struikje met ziltig grijs blad. Blad is eetbaar. Goed winterhard.