Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Wat zijn jullie openingsuren?

We hebben geen wekelijkse openingsuren. Doorheen het jaar werken we enkel met afhaling van bestellingen. Tijdens onze verkoopweekends in mei en augustus zijn we geopend van 10u tot 18u.

Kunnen we jullie tuin/kwekerij bezoeken?

Onze tuin is enkel te bezoeken onder begeleiding. Op vraag geven we een gepersonaliseerde rondleiding doorheen de aanplantingen tegen vergoeding.

Verkopen jullie ook hoogstambomen?

We spreken liever over zwak- en sterkgroeiende onderstammen. Voor een aantal plantensoorten is de uiteindelijke grootte van de fruitboom afhankelijk van de gebruikte onderstam. Een fruitboom die is geënt op een zwakgroeiende onderstam zal sneller fruit leveren, een kortere levensduur hebben, (blijvend) ondersteuning van een boompaal vragen en een beperkte uiteindelijke grootte bereiken. Een fruitboom op een sterkgroeiende onderstam zal snel groeien en een groot formaat bereiken. Het duurt ook langer voordat deze boom in productie komt. Voor het opkweken van een hoogstam wordt best een sterkgroeiende onderstam gebruikt. Onze geënte planten worden allemaal onderaan de stam geënt en zullen een eigen stam vormen. Het opsnoeien tot de gewenste stamhoogte is na aankoop zelf nog te bepalen door de klant.

Kunnen we als particulier ook aankopen bij jullie?

Je kan rechtstreeks bij ons aankopen tijdens onze verkoopweekends in mei en in augustus.

Wanneer kunnen de aangekochte planten best worden geplant?

Onze planten worden allen opgekweekt in potten en kunnen dus jaarrond worden uitgeplant. Voor bomen en struiken is aanplant vanaf augustus al mogelijk. Meestal komt het bodemvocht in augustus terug op peil en kent de mineralisatie van stikstof in de bodem een piek in deze periode. De wortelgroei van de plant is het sterkst in de periode augustus-oktober. Ideale planttijd dus!

Verkopen jullie ook grote planten en bomen?

Ons aanbod bestaat grotendeels uit jonge planten tot maximaal 80 cm hoogte. Plantensoorten die niet uitverkocht zijn na één groeiseizoen worden overgeplant naar 5-liter pot en bereiken dan maximaal 150cm. Dit aanbod is echter zeer beperkt.

Kunnen we planten reserveren?

We werken niet met langlopende reserveringen. We proberen de opkweek zoveel mogelijk af te stemmen op de vraag naar specifieke soorten. Uiteraard kunnen vragen naar specifieke soorten worden doorgegeven, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Leveren jullie ook?

We verzenden geen postpakketten. Grote bestellingen worden verstuurd per pallet(box) via externe transporteurs.

Geven jullie advies over aanplantingen?

Je kan tijdens rondleidingen op maat en tijdens onze verkoopweekends ter plaatse advies inwinnen.