Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Open tuindagen

Tweemaal per jaar stellen we de tuin gratis open voor geïnteresseerden en tuinliefhebbers. Tijdens deze open tuindagen is ook de plantenkwekerij geopend en kunnen er planten worden aangekocht. Tijdens de open tuindagen zijn Maarten en Lotte van de Ecohoeve “Den Oude Kastanje” met een verkoopstand met kruiden en bijzondere groenten aanwezig. Je kan tijdens deze dagen bijgevolg bijna een volledig aanbod van zeldzame, bijzondere en vergeten groenten, kruiden en fruitplanten aantreffen in de tuin. Nog geen foto beschikbaar De open tuindagen vinden jaarlijks plaats rond half mei en half augustus. De periode rond half mei staat ook gekend als de ijsheiligen. Volgens de volksweerkunde de laatste dagen in het voorjaar waarop nog nachtvorst kan optreden. Op dit moment worden vorstgevoelige planten aangeplant zoals zoete aardappels en bonen en is de tuin pas volledig opgeplant. Het is een ideaal tijdstip om groenten en kruiden aan te schaffen en uit te planten. Vanaf half augustus is de tuin in volle wasdom en wordt er al volop geoogst. Deze periode is geschikt voor het aanplanten van aardbeien en vanaf half augustus begint het verkoopseizoen van de geënte fruitplanten, die op dit moment voldoende zijn vergroeid. Beide weekend zijn zowel voor de tuin als de kwekerij een ideaal moment om te bezoeken.

Hou deze data alvast vrij in 2019:

> 11 & 12 mei 2019 van 10:00u tot 18:00u

> 10 & 11 augustus 2019 van 10:00u tot 18:00u


Rondleidingen aan groepen

In onze tuin zijn honderden fruit- en groentensoorten aangeplant op 1,5ha. Vele soorten zal u waarschijnlijk niet herkennen of zelfs nog nooit van gehoord hebben. De tuin is niet biologisch, Nog geen foto beschikbaar maar over alle onderhoud, aanplant en eventuele bestrijding wordt zeer bewust nagedacht en worden ecologische principes nagestreeft. Natuurinclusieve landbouw die niet in een hokje past? Dimitri vertelt u graag met passie over de teelt, achtergrond, herkomst, gebruik, etc. van de plantensoorten en variëteiten. U kan tijdens de rondleiding ongetwijfeld inspiratie opdoen over bemesting, agro-forestry, agro-ecologie, aanleg van de eetbare siertuin, gebruik van natuurlijke bestrijders, etc. U kan rekenen op een professionele uitleg. Reken op minimaal 2 uur per rondleiding, afhankelijk van uw interesses. De rondleiding wordt aangeboden op maat, neem gerust contact op om uw wensen kenbaar te maken. Aangezien de tuin en kwekerij in bijberoep worden uitgeoefend zal een rondleiding niet altijd op alle (week)dagen mogelijk zijn. Wij rekenen op uw begrip.

Kostprijs: 5€ per persoon met een minimum van 75€ per rondleiding. Groepen van maximaal 20 personen. Rondleiding van 2 uur (kan soms wat uitlopen).

Nog geen foto beschikbaar

Contacteer Kwekerij De Zoetewei:

Dimitri & Marjoke
Zoetewei 120, 2580 Putte (bij Mechelen), België
e-mail: jacobs_dimitri@hotmail.comFoto-impressie opentuindagen 2017

Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar

Foto-impressie opentuindagen 2016

Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar