Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Verkoopsweekends

Tweemaal per jaar kunnen geïnteresseerden en tuinliefhebbers rechtstreeks aankopen uit onze kwekerij. Tijdens beide verkoopsweekends zijn Maarten en Lotte van de Ecohoeve “Den Oude Kastanje” met een verkoopstand met kruiden en bijzondere groenten aanwezig. Je kan tijdens deze dagen bijgevolg bijna een volledig aanbod van zeldzame, bijzondere en vergeten groenten, kruiden en fruitplanten aantreffen in de tuin. Nog geen foto beschikbaar De verkoopsweekends vinden jaarlijks plaats rond half mei en half augustus. De periode rond half mei staat ook gekend als de ijsheiligen. Volgens de volksweerkunde de laatste dagen in het voorjaar waarop nog nachtvorst kan optreden. Op dit moment worden vorstgevoelige planten aangeplant zoals zoete aardappels en bonen en is de tuin pas volledig opgeplant. Het is een ideaal tijdstip om groenten en kruiden aan te schaffen en uit te planten. Vanaf half augustus is de tuin in volle wasdom en wordt er al volop geoogst. Deze periode is geschikt voor het aanplanten van aardbeien en vanaf half augustus begint het verkoopseizoen van de geënte fruitplanten, die op dit moment voldoende zijn vergroeid. Beide weekends zijn dus een ideaal moment om onze kwekerij te bezoeken.

Raadpleeg voor uw vertrek even onze parkeerinfo. Er is een laadpaal voor elektrische auto´s beschikbaar aan Draplei 21

Hou deze data alvast vrij in 2024:

> 18 & 19 mei 2024 van 10:00u tot 18:00u

> 10 & 11 augustus 2024 van 10:00u tot 18:00u


Rondleidingen aan groepen

In onze tuin zijn honderden fruit- en groentensoorten aangeplant op 2ha. Vele soorten zal u waarschijnlijk niet herkennen of zelfs nog nooit van gehoord hebben. De tuin is niet biologisch, Nog geen foto beschikbaar maar over alle onderhoud, aanplant en eventuele bestrijding wordt zeer bewust nagedacht en worden ecologische principes nagestreeft. Natuurinclusieve landbouw die niet in een hokje past? Dimitri vertelt u graag met passie over de teelt, achtergrond, herkomst, gebruik, etc. van de plantensoorten en variëteiten. U kan tijdens de rondleiding ongetwijfeld inspiratie opdoen over bemesting, agro-forestry, agro-ecologie, aanleg van de eetbare siertuin, gebruik van natuurlijke bestrijders, etc. U kan rekenen op een professionele uitleg. Reken op minimaal 2 uur per rondleiding, afhankelijk van uw interesses. De rondleiding wordt aangeboden op maat, neem gerust contact op om uw wensen kenbaar te maken.


Kostprijs: 130€ per rondleiding. Groepen van maximaal 20 personen. Rondleiding van 2 uur (kan soms wat uitlopen). Koffie en thee inbegrepen. Lunch met versgebakken boerenbrood en beleg bespreekbaar aan 15€/p.

Nog geen foto beschikbaar

Contacteer Kwekerij De Zoetewei:

Dimitri & Marjoke
Zoetewei 120, 2580 Putte (bij Mechelen), België
e-mail: jacobs_dimitri@hotmail.comFoto-impressie opentuindagen 2019

Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar

Foto-impressie opentuindagen 2018

Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar

Foto-impressie opentuindagen 2017

Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar

Foto-impressie opentuindagen 2016

Nog geen foto beschikbaar Nog geen foto beschikbaar