Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Fruit - Aardbei

Nog geen foto beschikbaar

AARDBEI - Fragaria x ananassa 'Gariguette'  

Geliefd Frans aardbei-ras met langwerpige vruchten. Zeer goed van smaak. Wordt algemeen aanzien als een delicatesse-aardbei. Sterke groeier met grote bladeren op lange stengels. Bij voorkeur aanplanten in augustus. Onze favoriet!
Nog geen foto beschikbaar

KLEINE BOSAARDBEI - Fragaria vesca 

Kleine, aromatische vruchten. In Frankrijk worden de vruchtjes aangeschreven als het summum van de aardbeien. Bosaardbeien maken veel uitlopers en kunnen als bodembedekker worden aangeplant. De smaak is niet te vergelijken met de gewone aardbeien.
Nog geen foto beschikbaar

GROTE BOSAARDBEI - Fragaria moschata  

Zeldzame grote bosaardbei. Zowel de plant als de vruchten zijn wat forser dan van de kleine bosaardbei. Grote bosaardbeien worden gezaaid, de planten maken geen uitlopers. Uitzonderlijke geparfumeerde smaak. Ook gekend als muskaataardbei. 
Nog geen foto beschikbaar

AARDBEI WITTE - Fragaria x ananassa 'Lucida perfecta'

Zeer grote witte vruchten met een roze blos. Zelfbestuivend. Kruising uit Frankrijk van 1861 uit een ananasaardbei x gewone aardbei. Gezonde en sterk groeiende soort met veel uitlopers. De rijke smaak van framboosaardbei stamt af van deze stamouderplant.   
Nog geen foto beschikbaar

AARDBEI DOORDRAGEND - Fragaria x ananassa 'Mara des boisPBR'  

Delicatesse-aardbei die sterk aan populatiteit wint. De pitjes zitten diep verzonken in het vruchtvlees, waardoor de aardbei het uiterlijk van een framboos krijgt. Zachte vrucht waardoor beperkt te verhandelen, maar daarom wel geschikt voor thuisteelt. Draagt vruchten vanaf het voorjaar tot laat in de herfst.
Nog geen foto beschikbaar

AARDBEI DOORDRAGEND - Fragaria x ananassa 'Ostara'

Bekende doordragende soort met middelgrote vruchten. De planten dragen voortdurend vrucht van juni tot aan de eerste najaarsvorst. Zeer zoete vruchten met goed aroma. Kan ook nog in het voorjaar geplant worden om datzelfde jaar een goede opbrengst te geven.
Nog geen foto beschikbaar

ABRIKOOSAARDBEI - Fragaria nilgerrensis 'Fenhong Se'      

Roze aardbeitje met sterk aroma. De pitjes liggen diep verzonken in het vruchtvlees. Het vruchtvlees is zeer zacht, smeltend op de tong. Abrikozensmaak. Geschikt als bodembedekker.
Nog geen foto beschikbaar

ANANASAARDBEI - Fragaria x ananassa

Witte aardbei met frisse ananassmaak. Heeft een bestuiver nodig (andere aardbeisoort in de buurt planten). Gezonde plant die veel uitlopers maakt. Om de twee jaar verplanten van de jonge uitlopers (augustus) om een goede opbrengst te behouden.
Nog geen foto beschikbaar

BOSAARDBEI - Fragaria x vescana 'Annelie' 

Een kruising van gewone aardbeien en bosaardbeien met het doel grote aardbeien te bekomen met de smaak van bosaardbeien. Maakt veel uitlopers. De planten kunnen jaren op dezelfde standplaats blijven staan, in tegenstelling tot de meeste aardbeien. Een Zweedse kruising van 1977. Middelgrote vruchten, voor bosaardbeien zeer grote vruchten.
Nog geen foto beschikbaar

BOSAARDBEI - Fragaria vesca 'Waldfee'

Forse, donkere vruchten. Geen enkele bosaardbei evenaart deze grootte. Waarschijnlijk een kruising tussen een gewone bosaardbei en doordragende bosaardbei. Smaak van bosaardbei.
Nog geen foto beschikbaar

FRAMBOOSAARDBEI - Fragaria x ananassa 'Frau Mieze Schindler' 

Een culinaire liefhebbers-aardbei. In 1933 in Duitsland veredelde soort door Professor Schindler, die ze vernoemde naar zijn vrouw. De vrucht is donkerrood en doet van smaak aan bosaardbei denken. Heeft een bestuiver nodig. Gezonde soort die veel uitlopers maakt.
Nog geen foto beschikbaar

MUSKAATAARDBEI - Fragaria moschata 'Marie Charlotte'

Zelfbestuivende muskaataardbei, dus geen aparte mannelijke plant nodig. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Levert lekkere vruchten met de uitzonderlijke geparfumeerde smaak van een muskaataardbei.
Nog geen foto beschikbaar

PERZIKAARDBEI - Fragaria rubicola 'Mount Omei'   

wit aardbeitje dat verscholen zit onder het blad. De pitjes liggen diep verzonken in het vruchtvlees. Het vruchtvlees is zeer zacht, smeltend op de tong. Sterk geurende zoete aardbei, je ruikt letterlijk wanneer ze rijp zijn. Perziksmaak. Geschikt als bodembedekker.