Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Fruit - kweepeer

Nog geen foto beschikbaar

KWEEPEER - Cydonia oblonga 'Bereczki'

Rijpt eind september en kan 6 weken bewaard worden. Grote peervormige vruchten met goed aroma. Vruchtvlees kleurt rood na koken. Geschikt voor verwerking.
Nog geen foto beschikbaar

KWEEPEER - Cydonia oblonga 'Miagkoplodnaja'

Russische selectie met peervormige vruchten. Zeer winterhard. Uitzonderlijk voor kweeperen levert deze variëteit vruchten die rauw gegeten kunnen worden. Korte bewaartijd. Rijp begin september.
Nog geen foto beschikbaar

KWEEPEER - Cydonia oblonga 'Vranja'

Bekende peervormige kweepeer. Pluktijd tussen eind september en eind oktober. De vruchten zijn een beetje behaard en geel tot groen van kleur. Vranja staat bekend om zijn zeer grote vruchten.
Nog geen foto beschikbaar

KWEEPEER - Cydonia oblonga 'Darunok Onuku'

Zeer winterharde variëteit uit Ukraïne met appelvormige vruchten. Sterk aromatisch vruchtvlees met goede smaak. Kan bewaard worden tot februari/maart. Slechts gedeeltelijk zelfbestuivende soort, het is sterk aangeraden om een andere soort in de buurt aan te planten. Nieuw in de collectie
Nog geen foto beschikbaar

KWEEPEER - Cydonia oblonga 'Aromatnaya'

Russische variëteit met grote appelvormige vruchten. Rauw eetbaar met een tropisch aroma dat aan ananas doet denken, vandaar ook wel eens 'Ananasnaya' genoemd. Rijpt in oktober. Slechts gedeeltelijk zelfbestuivende soort, het is sterk aangeraden om een andere soort in de buurt aan te planten. Nieuw in de collectie