Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Fruit - Chocoladerank

Nog geen foto beschikbaar

CHOCOLADERANK - Akebia quinata 'Chocolate'

klimplant tot 5 meter hoogte. Bloeit vroeg in het voorjaar met trosjes chocoladebruine bloemen met aangename geur. Voor vruchtzetting twee verschillende planten nodig voor kruisbestuiving. Vruchtvlees als passievrucht met de smaak van peer en meloen.
Nog geen foto beschikbaar

CHOCOLADERANK - Akebia quinata 'zaailing'

Gezaaide planten zijn steeds genetisch verschillend en zullen elkaar (en andere cultivars) dus steeds bestuiven en vrucht dragen. Ideaal voor verwildering, in combinatie met een cultivar of grotere beplanting vanwege de natuurlijke variatie. Bloemkleur is een verrassing!
Nog geen foto beschikbaar

CHOCOLADERANK - Akebia quinata 'Alba'

Witbloeiende chocoladerank. Sterke groeier met iets lichter groene bladkleur. Naast het vruchtvlees is ook de schil van de chocoladerank als groente eetbaar. Het bittere paarse omhulsel wordt zacht na koken/bakken en kan prima in de wok. De bittere smaak verdwijnt dan grotendeels.
Nog geen foto beschikbaar

CHOCOLADERANK - Akebia longiracemosa

Taiwanese chocoladerank. Zeldzame plant afkomstig uit de hooglanden van Taiwan. De bloeiwijzen zijn veel langere trossen dan bij A. quinata. Vruchten ook eetbaar.
Nog geen foto beschikbaar

CHOCOLADERANK - Akebia trifoliata

Kleiner blijvende soort dan A. quinata, maar met grotere, drietallige bladeren en kleinere bloemen. Vruchten vergelijkbaar. Bladverliezend. Bestuiver voor de andere soort.
Nog geen foto beschikbaar

CHOCOLADERANK - Akebia trifoliata 'Big Fruit'

Kleiner blijvende soort dan A. quinata, maar met grotere, drietallige bladeren en kleinere bloemen. Vruchten vergelijkbaar. Bladverliezend. Selectie met grote vruchten.