Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Fruit - Solanum

Nog geen foto beschikbaar

GOJI BES - Lycium barbarum

Superfood van bij ons. De lengwerpige oranje besjes zijn vrij zoet van smaak. Struik met afhangende takken. Indien de takken worden aangebonden kan de plant tot meer dan 4 meter hoog groeien. Kan op zeer arme en stenige grond groeien. Hogere opbrengst en grotere vruchten mits kruisbestuiving. Lijkt niet vatbaar voor gojigalmijt. Smaak beter dan L. chinense.
Nog geen foto beschikbaar

GOJI BES - Lycium chinense 'No1 Lifeberry'

Vruchtselectie. Zeer grote bessen en goed van smaak. Geen bittere nasmaak bij verse consumptie.
Nog geen foto beschikbaar

GOJI BES - Lycium chinense 'Natascha'

Vruchtselectie met grote bessen. Zeer vruchtbaar.
Nog geen foto beschikbaar

GOJI BES - Lycium chinense 'SynthiaPBR'

Vruchtselectie met iets kleinere bessen. Beter van smaak. Zeer vruchtbaar.
Nog geen foto beschikbaar

GELE GOJI BES - Lycium barbarum 'Amber sweet'

De gekende goji bes, maar dan met gele bessen. Opvallend zacht van smaak en zeer grote bessen. Ongevoelig voor gojigalmijt.
Nog geen foto beschikbaar

GOJI BES - Lycium chinense 'Ninxia'

Vruchtselectie. Nieuw in de collectie.
Nog geen foto beschikbaar

GELE GOJI BES - Lycium barbarum 'Golden Honey'

De gekende goji bes, maar dan met gele bessen. Opvallend zacht en zoet van smaak en zeer grote bessen. Lijkt sterk op 'Amber Sweet'.
Nog geen foto beschikbaar

GOJI BES - Lycium chinense 'Duo Chan De'

Vruchtselectie met grote bessen en goede smaak. Ontbreekt de bittere nasmaak bij de verse bessen. Vormt zeer lange onvertakte éénjarige stengels. Uitermate geschikt voor afhangende parasolteelt. Aanrader.
Nog geen foto beschikbaar

ZWARTE GOJI - Lycium ruthenicum

Russische soort met donkere bessen. Zeldzaam aangeboden. Compacte, gestekelde soort met succulent blad. kleine ronde vrucht met bittere smaak en zeer veel kleurstof. Resistent tegen meeldauw en gojigalmijt.
Nog geen foto beschikbaar

GOJI - Lycium ruthenicum x barbarum 'Zoetewei'

Hybride tussen de zwarte goji en goji bes uit eigen kweek. Nog in test…
Nog geen foto beschikbaar

ARGENTIJNSE GOJI - Lycium ameghinoi

Wilde soort uit Zuid-Amerika met eetbare bessen. Nieuw in de collectie.
Nog geen foto beschikbaar

ANANASKERS - Physalis peruviana

Overblijvende tropische plant met gekende oranje besjes in een verpakking. Lekkere zure smaak. Op een droge plaats kunnen de bessen weken lang bewaard worden. Oogst vanaf september/oktober. Kan als éénjarige in de tuin worden gekweekt.
Nog geen foto beschikbaar

BOOMTOMAAT - Cyphomandra betacea

Vorstgevoelige boomvormende plant met grote bladeren. Kan als kuipplant worden overgehouden op een vorstvrije plaats. Overvloedige oogst van rode pruimvormige tomaten. De vruchten worden als fruit geconsumeerd of verwerkt. Gestekte planten, dus struikvormend en onmiddellijk vruchtdragend.
Nog geen foto beschikbaar

JALTOMATA - Jaltomata procumbens

Donkerblauwe eetbare besjes. De plant ontwikkelt een ondergrondse penwortel waaruit de plant elk jaar weer opschiet. Struikachtige groei als ananaskers.
Nog geen foto beschikbaar

LITCHITOMAAT - Solanum sisymbriifolium

Stekelige plant met rode bessen ter grootte van een kers. De plant kan dienen om de grond te ontsmetten tegen aardappelcysteaaltje (aardappelmoeheid) omdat de aaltjes ontwaken van de geur van de plant, maar zich er niet mee kunnen voeden. Eetbare bessen.
Nog geen foto beschikbaar

LULO stekelloze selectie - Solanum quitoense 'Zoetewei'

Vorstgevoelige subtropische kuipplant met grote paars aangelopen bladeren. Wordt commercieel in Californië geteeld en verwerkt in vruchtensappen. Opvallende verschijning. Bloeit in trossen met lila bloemen. De oranje vruchten zijn bedekt met korte haren die makkelijk af te borstelen zijn. Uitzonderlijk aromatisch.
Nog geen foto beschikbaar

LULITA - Solanum hirsutissimum

Stekelige tropische plant, verwant aan de lulo. Kleinere smakelijke vruchten met lekker aroma. Zou makkelijk hybridiseren met lulo, vandaar onze interesse in deze plant. Tropisch, maar misschien als éénjarige te kweken in ons klimaat.
Nog geen foto beschikbaar

MELOENPEER - Solanum muricatum

Grote, zeer sappige gele vrucht met paarse strepen. Smaakt naar een combinatie van meloen en peer. Struikvormend of opsnoeien (dieven) als tomaten. Eventueel de vruchttrossen extra ondersteunen om uitscheuren te voorkomen onder het gewicht van de vruchten. Teelt buiten of in de kas. Kan als éénjarige worden geteeld of vorstvrij worden overwinterd.