Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Fruit - Banaan

Nog geen foto beschikbaar

ROZE DWERGBANAAN - Musa velutina

Kleine botanische bananenplant met redelijke koudetolerantie. Zal in zachte winters goed overleven, bij strenge vorst is afdekken noodzakelijk. Komt al vroeg in bloei en levert smakelijke roze banaantjes met veel pitten.
Nog geen foto beschikbaar

BANAAN - Musa 'Veinte Cohol'

Een nieuwe, tropische dessertbanaan met een zeer korte groeicyclus. Terwijl het bij andere bananen drie maanden duurt vooraleer de vruchten rijpen, heeft Veinte Cohol voldoende aan 4 tot 6 weken om af te rijpen. Het kan dus haalbaar zijn om jonge scheuten uit te planten in april en in oktober al vruchten te oogsten. De vruchten blijven wel wat kleiner dan de gekende bananen.
Nog geen foto beschikbaar

HELEN`S BANAAN - Musa sp. 'Helen`s Hybrid'

Waarschijnlijk een kruising van Musa sikkimensis en Musa sp. 'Chini-Champa'. Zou zeer zoete, smakelijke vruchten leveren. Musa sikkimensis lijkt verantwoordelijk voor de redelijk goede winterhardheid. De vruchten zitten vol zaden, maar de kwaliteit is goed. Één van de weinige koude tolerante, vruchtdragende soorten.
Nog geen foto beschikbaar

BANAAN - Musa sp. 'Ice Cream'

Ook gekend als Blue Java. Zoete dessertbanaan met vanillesmaak. Kan enkel graden vorst verdragen. Rijpt 4-5 maanden na de bloei.
Nog geen foto beschikbaar

BANAAN - Musa sp. 'Dwarf Orinoco'

Dwergsoort uit Venezuela die 1,5 tot 2 meter hoog wordt. Wordt in Florida veelal gekweekt. De vruchten zijn onrijp als bakbanaan te gebruiken, eens rijp worden de bananen heerlijk en zoet. Goed windbestendig en tolerant aan enkele graden vorst.
Nog geen foto beschikbaar

BANAAN - Musa sp. 'Manzano'

Nieuwe soort met zoete vruchten. Kan zowel als dessertbanaan als bakbanaan gebruikt worden. Kan lichte vorst verdragen.
Nog geen foto beschikbaar

BANAAN - Musa sp. 'Rajapuri'

Zoete desertbanaan die populair is in India. 2 tot 3 meter hoog. Kan lichte vorst verdragen.
Nog geen foto beschikbaar

BANAAN - Musa sp. 'Goldfinger'

Bananensoort met eetbare vruchten, zoet. Wordt meer dan 3 meter hoog en kan redelijk wat koude doorstaan, zelfs lichte vorst indien goed gesetteled.