Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Fruit - Kornoeljekers

Nog geen foto beschikbaar

CHINESE KORNOELJE - Cornus kousa zaailing

Chinese kornoelje is een langzame groeier, vooral op latere leeftijd. Na de zomer verschijnen in september oranjekleurige, litchiachtige vruchtjes die een doorsnede van 2 cm hebben en op lange stelen staan. Ze zijn lekker rauw of gekookt. Achter een harde schil schuilt het puddingachtig vruchtvlees dat smaakt naar banaan en abrikoos. Geschikt voor een vochtige standplaats
Nog geen foto beschikbaar

CHINESE KORNOELJE - Cornus kousa 'Milky Way'

Selectie met grote witte bloemen en grotere vruchtjes. Hoge opbrengst.
Nog geen foto beschikbaar

JAPANSE KORNOELJE - Cornus officinalis 'Selectie Zoetewei'

Meer boomvormende soort dan Cornus mas. Bloeit overvloedig met dezelfde gele bloemtrosjes in de winter. Kruisbestuiving nodig voor vruchtzetting (kan ook bestoven worden door C. mas en visa versa). Vruchtjes vallen niet snel af bij rijpheid. Kleiner van formaat dan bij C. mas en opvallend goed (zacht) van smaak. Smaak als noordkrieken. Selectie met donkerrode vruchten tot in de vroege hersft.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Shumen'

Grootvruchtige kornoeljekers die een maand later rijpt dan Kasanlaker. De rode vruchten rijpen in september-oktober en worden rauw of bereid gegeten.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Jolico'

Oostenrijkse selectie die ook als sierstruik wordt aangeplant. Beschreven als één van de laatst rijpende soorten, maar rijpt bij ons al in augustus. Druppelvormige kersen (7g) met zure smaak. Geeft als jonge plant al snel vruchten. Heeft kruisbestuiving nodig voor goede vruchtzetting.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Kasanlaker'

Grootvruchtige (10g) en rijkbloeiende soort uit Bulgarije. Zeer vruchtbare soort met grote, ronde bessen die afvallen bij rijpheid. Best van smaak als ze nog één tot enkele dagen kunnen narijpen binnenshuis.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Dublany'

Staat beschreven als een Poolse variëteit met zeer hoog suikergehalte. De vruchten zijn donkerrood bij rijpheid en vallen dan af. Uitermate geschikt voor verse consumptie. Is naar onze bevinding iets zuurder van smaak, maar wel één van de eerst rijpende soorten, vanaf half augustus.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Florianka'

Sterke groeier met wat kleinere vruchten. Vooral gebruikt voor bereidingen. De bessen rijpen mooi gelijk af. Late afrijping.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Jantarnyj'

Gele bessen. Iets kleiner van formaat (4g), maar uitzonderlijke friszure smaak. Rijpt in augustus en de vruchten vallen niet zo snel af bij rijpheid. Redelijk hoge opbrengst. Voor vers gebruik, vruchten bewaren goed. Aanrader.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'P5'

Selectie uit Polen met grote druppelvormige vruchten. De bessen zijn peervormig en rijk van smaak. Rijp tweede helft van augustus. Matige groeier.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Slowianin'

Zoete bessen (7g) met hoog suikergehalte. Vruchten iets kleiner en druppelvormig. Afkomstig uit een botanische tuin in Polen. Oogst vanaf augustus over een vrij lange periode. Geschikt voor vers gebruik.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Aurea'

Variëteit uit de sierteelt vanwege het lichtgroene blad. Hoge sierwaarde. De vruchten vallen niet af bij rijpheid, wat deze soort ook voor consumptie zeer aantrekkelijk maakt. Zet goed vrucht bij kruisbestuiving. Wat kleinere vruchten maar goed van smaak en hoge opbrengst.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Pioneer'

Grote peervormige bessen (8g). Donkerrood, sappig, zoet en aromatisch. Rijpt in augustus en de vruchten vallen niet meteen af bij rijpheid. Kornoeljes zijn als vruchtplant hier nog relatief onbekend. Wordt in Oost-Europa geprezen om het lekkere fruit. Bij ons meestal slechts bekend als sierplant omwille van de gele bloesen in de winter of vroege voorjaar.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Panchavero'

Grootvruchtige selectie genoemd naar de Bulgaarse regio Panchavero. Helderrode en zeer dikke, tot 2,5 cm lange kornoeljekersen met een zure smaak als kersen. Eén van de soorten met de grootste vruchten (10g) in onze collectie. Rijpt al goed af aan de struik vanaf half augustus, waardoor deze recht van de plant al goed in de smaak valt.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Elegantnyj'

De vroegst rijpende variëteit met bessen die blijven hangen aan de struik. Langzaam groeiend. Vooral voor bereidingen geschikt. Struik of kleine boom tot 2 meter hoogte.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Korallowyj Marka'

Smaakvolle variëteit uit Ukraïne. Rijp in augustus. Hoog suikergehalte. Vers gebruik of bereidingen.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Swietljaczok'

Bijzonder aan deze variëteit is dat de vruchten niet afvallen bij rijpheid. Grote vruchten die redelijk goed bewaren. Hoge opbrengst. Struik of kleine boom tot 2,5 meter hoogte. Geschikt voor bereidingen.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Bolestraszycki'

Poolse variëteit met de grootste vruchten. Rijpt eind augustus. Bessen met opvallend hoog suikergehalte van 14%. Ideaal voor vers gebruik.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Szafer'

Opvallende soort met smakelijke, donkerrode zoete vruchten met veel pectine. Rijpt over een lange periode vanaf midden augustus. Vruchten van 7-8g die niet afvallen. Ondanks de druppelvormige kersen niet gevoelig voor barsten. Bewaren goed na de oogst. Topper!
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Wydubieckij'

Grote bessen die rijpen in augustus. Selectie uit Ukraïne met zeer hoge opbrengst. Meest geschikt voor bereidingen.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Schönbrunner gourmet'

Ras dat grote helderrode, peervormige vruchten geeft met een zoete smaak. Een gezonde en robuuste plant met een hoge sier- en moestuinwaarde. Een zeer interessante cultivar ontwikkeld in Wenen. Rijpt laat af (september).
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Flava'

Zeer oude variëteit met smakelijke gele bessen die al rijpen in augustus, als één van de allereerste rassen. Ananas-aroma. Plant is een sterke groeier en vormt een brede losse struik.
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Macrocarpa'

Langzaam groeiende, oude cultivar met peervormige vruchten. Nieuw in de collectie
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Juliusz'

Poolse selectie met rode bessen. Vruchten rijpen in een korte periode af, eind augustus. Nieuw in de collectie
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Kresowiak'

Variëteit met zoete vruchten voor versgebruik. Vrij grote vruchten met een vruchtgewicht van rondom de 2,8g. Nieuw in de collectie
Nog geen foto beschikbaar

KORNOELJE KERS - Cornus mas 'Paczoski'

Nog een Poolse selectie met rode bessen. Deze cultivar rijpt over een lange periode af en kan van september tot oktober geoogst worden. Nieuw in de collectie