Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Groenten - Komkommer

Nog geen foto beschikbaar

CITROENKOMKOMMER - Cucumis sativus 'Lemon'

Australische komkommer met het uiterlijk van een citroen. Draagt gelijkmatiger dan andere komkommers omdat de vruchten kleiner zijn en minder belastend voor de plant. Stevige groeier. Bij rijpheid donkergeel, maar lekkerder indien bleekgeel geoogst.
Nog geen foto beschikbaar

SOPROPO - Momordica charantia 'Indra'

Kleine bittere komkommer voor smaakmaker in bijvoorbeeld wokgerechten. Geliefd in Suriname. Jong geoogst (3 cm) voegt een lekkere bittere smaak toe aan gerechten. Smaaksensatie die we hier niet zo gewend zijn, maar menig fijnproever kan verassen. Bij rijpheid barsten de vruchten open. Kinderen zijn verzot op de zoete rode zaadomhulsels van de rijpe zaden.
Nog geen foto beschikbaar

SPONSKOMKOMMER - Luffa acutangula 'Malika'

Lange geribte komkommers die jong gegeten worden als groente. Selectie die niet daglengte-gevoelig is en een goede opbrengst geeft in ons klimaat. Voor teelt onder beschutting. Zeer aantrekkelijke stervormige schijfjes in wokgerechten. Neutrale smaak. Stevige groeier met mooie felgele bloemen op lange stengels. De volgroeide vruchten bezitten een zeer taai sponsachtig weefsel dat gebruikt wordt als verpakkingsmateriaal.
Nog geen foto beschikbaar

WAX GOURD - Benincasa hispida cv group wax gourd 'Jade'    

Zware komkommer vergelijkbaar met courgette. Enkel voor teelt onder glas of plastic. Deze waskomkommer ontwikkelt geen waslaag, maar bezit een fijne beharing op de schil. Kan jong gegeten worden, maar is vooral interessant als volwassen vrucht. Kan lang bewaard worden en gebruikt als courgette, echter blijven de stukjes vruchtvlees hun vorm behouden en nemen zeer vlot de smaak van het gerecht over. Uitermate geschikt voor wokgerechten.
Nog geen foto beschikbaar

WAX GOURD - Benincasa hispida cv group wax gourd 'Blue Hill'    

Enkel voor teelt onder glas of plastic. Deze waskomkommer ontwikkelt wel een waslaag, en is zeer lang te bewaren. Kan jong gegeten worden, maar is vooral interessant als volwassen vrucht. Kan lang bewaard worden en gebruikt als courgette, echter blijven de stukjes vruchtvlees hun vorm behouden en nemen zeer vlot de smaak van het gerecht over. Uitermate geschikt voor wokgerechten.
Nog geen foto beschikbaar

TINDORA - Coccinia grandis mannelijke plant   

Komkommer-achtige uit Zuid-Oost Azië. Doorlevende, vorstgevoelige plant.
Nog geen foto beschikbaar

TINDORA - Coccinia grandis vrouwelijke plant   

Komkommer-achtige uit Zuid-Oost Azië. Doorlevende, vorstgevoelige plant.
Nog geen foto beschikbaar

KIWANO - Cucumis metuliferus

Gehoornde meloen. Eénjarige plant met stekelige oranje ovale vruchten. Begin jaren 80 werd de vrucht op de markt gebracht vanuit Nieuw-Zeeland. Het vruchtvlees is waterig heldergroen met veel pitjes. Hieruit blijkt dat deze vrucht familie is van de komkommer en de meloen. De vrucht smaakt als een combinatie van banaan, meloen en komkommer. Wordt rijp gegeten. Lang houdbaar.
Nog geen foto beschikbaar

MUISMELOEN - Melothria scabra

Klein komkommertje dat rauw of ingelegd wordt gegeten. Klimplant met fijne stengel en blad. Niet ziektegevoelig en geschikt voor teelt buiten. Kan als meerjarige plant worden overgehouden in pot. De plant vormt een ondergrondse knol.
Nog geen foto beschikbaar

OLIJFKOMKOMMER - Cyclanthera pedata

Klimplant uit Zuid-Amerika met holle komkommerachtige vruchten. Rauw eetbaar in jong stadium. De volgroeide vrucht wordt gestoofd, gebakken, opgevuld. Veelzijdige toepassingen. Smaak doet denken aan boontjes. Ook jonge scheuten zijn eetbaar. Sterke groeier. Selectie die niet daglengte-gevoelig is.