Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Groenten - Rabarber

Nog geen foto beschikbaar

RODE RABARBER - Rheum officinale 'Ruby Jack'

Rabarber met dikke stengels en rozerood van kleur. Sappig en lekker van smaak. Voor roze-rode rabarbermoes met zachte smaak.
Nog geen foto beschikbaar

RABARBER - Rheum officinale 'Vroege'

Zeer vroeg (januari!) uitlopende rabarber met rood aangelopen stelen. Oogstbaar vanaf april tot juni. Jong blad goed bestand tegen (late) nachtvorst. Zacht van smaak, sappige en lekkere stengels. cultivar onbekend. Ontdekt tijdens de studie in Wageningen en nog steeds in het assortiment. Groene rabarbermoes met friszure, traditionele smaak.
Nog geen foto beschikbaar

RABARBER - Rheum officinale 'Elmsjuwel'

Rabarber met rode stelen, groen aan de binnenkant. Blad iets behaard. Bevat weinig (oxaal)zuur en doet daardoor rauw eerder denken aan selder. Kan het hele jaar geoogst/gegeten worden. Friszure moes.
Nog geen foto beschikbaar

RODE RABARBER - Rheum officinale 'Canada Red'

Rabarber met dieprode stelen. De volledige stengel is donkerrood gekleurd van binnen, tot aan de bladbasis toe. Kleinblijvende soort met wat dunnere stengels. Goed van smaak, weinig zuur. Kan het hele jaar geoogst worden. De meest rode soort! Geeft een lekkere, dieprode rabarbermoes met aroma van rode bes.
Nog geen foto beschikbaar

RODE RABARBER - Rheum officinale 'Holsteiner Blut'

Kleine rabarbersoort met mooie rode stelen. Lekker van smaak. Vrij lange, dunne stelen. Roze rabarbermoes.
Nog geen foto beschikbaar

RODE RABARBER - Rheum officinale 'Elmsblitz'

Rabarber met rode stelen, groen tot rood van binnen. Compact gewas en vrij zuur. Rabarbermoes met het aroma van appel(moes).
Nog geen foto beschikbaar

RABARBER - Rheum officinale 'Vierlander Blut'

Rabarber met rode stelen, groen van binnen. Lekker van smaak. Roze rabarbermoes!
Nog geen foto beschikbaar

RABARBER - Rheum officinale 'Annemie'

Forse rabarber met dikke stelen. Grote opbrengst, sappige stengels met goede smaak. Bij frequente consumptie van rabarber of oogst na de langste dag is toevoeging van kalk aangeraden om het aanwezige oxaalzuur te neutraliseren. Geeft een traditionele rabarbermoes met uitstekende smaak.