Kwekerij van bijzondere fruitsoorten, Andesknollen en zoete aardappelen

Knollen - Zoete aardappel

Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Tainung 65'   

De beste variëteit voor buitenteelt. Stekken uitplanten in mei en oogst in oktober. Sterke groeier met lange uitlopers. Grote tot zeer grote knollen met geaderde rood-paarse schil. Creme knolvlees dat boterzacht wordt na koken/bakken. Hoge opbrengst. Ideaal om te combineren in aardappelpuree.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Witte van de Ecohoeve'  

Witschillige knollen met creme knolvlees. Mutant van T65 uit 2013. Uitermate geschikt voor onbeschutte buitenteelt. Zeer hoge opbrengst. Vormt meer knollen dan T65 van een betere sortering. Gemiddeld 2,4kg per plant of ruim 60 ton/ha.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Beauregard Improved'

Verbeterde versie van Beauregard. Vergelijkbaar als voorgaande, maar met groter blad. Hoge opbrengst (meer dan 2 kg per plant) van de oranjevlezige knollen. Daarmee duidelijk betere opbrengst dan Beauregard. Ook voor buitenteelt goed geschikt. Voor een hoge opbrengst wel tijdig uitplanten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Vĕra'

Deze veelbelovende kruising tussen Orleans en Molokai uit 2018 heeft diep-paars knolvlees. Gewas met klein ingesneden blad. Hoge opbrengst van zware knollen aan de basis van de plant in 2018. In het tweede jaar tegenvallende resultaten met knolvorming ver van de plantbasis. De opbrengst in 2020 zal bepalen of we deze selectie nog langer zullen behouden. Zeer geschikt voor teelt buiten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Molokai Improved'

Verbeterde versie van Molokai uit onze eigen selecties. Zeer hoge opbrengst van langwerpige knollen, zoals bij Molokai, maar dikker. Het knolvlees is nog intenser van kleur. Opbrengst gevoelig hoger dan Molokai, gemiddeld meer dan 2 kg per plant, en daarmee op het hetzelfde niveau als 'Witte van de Ecohoeve'. Zeer geschikt voor teelt buiten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Marjoke'

Een lust voor het oog! Deze selectie uit 2017 bloeit de hele zomer met prachtige lila bloemen met een donker hart en kan daarmee zelfs als siergewas in aanmerking komen. Gewas met fijne stengels en blad dat laag bij de grond blijft. Knollen met een opvallend mooie donkerrode schil en het witte knolvlees is zeer goed van smaak. Onze mooiste én lekkerste selectie. Goede sortering, opbrengst goed. Voor onbeschutte buitenteelt.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Oona'

Deze Scandinavische selectie kregen we van een liefhebber. Geselecteerd op korte groeiperiode en koudetolerantie. Goede opbrengst van zacht smeuïge, geelvlezige knollen. Onze enige bataat met mooi goudgeel vlees, na koken. Voorheen 517-022.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Okinawa'

Witschillige variëteit met lila knolvlees uit Japan. Gekend om de heilzame inhoudstoffen en belangrijk onderdeel van het dieet op het Japanse eiland Okinawa. Plant met opvallend diep ingesneden blad. Vormt knollen ver van de plantbasis vandaan. Lage opbrengst. Zeldzame liefhebberssoort.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Hektor'

Selectie uit Scandinavië voor de buitenteelt. Mooie wit-vlezige knollen met zoete, zeer lekkere smaak. Vrij droog knolvlees. Opbrengst goed. Voorheen 517-029.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'ADA'

Deze donkerpaarse selectie uit 2017 vormt veel knollen aan de basis van de plant. Compacte knollen met een perfecte sortering in de gewichtsklasse 250-300g. Goede opbrengst in de buitenteelt.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Belle'

Nakomeling van Bonita, maar dan met smeuïg knolvlees. Zeer zachte, gladde blanke schil en creme vanbinnen. Goede kastanjesmaak. Opbrengst wel iets minder dan Bonita.
Nog geen foto beschikbaar

BUSH POTATO - Ipomoea costata

Deze wilde soort komt van nature voor in de Australische woestijn en wordt daar door Aboriginals verzameld en traditioneel klaargemaakt in de ground oven.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Z.010'

Paarse selectie met de beste smaak. Knolaanzet netjes bij de plantbasis. Knollen in handzaam formaat met een spitse punt. Rood-paars knolvlees. Eigen selectie voor de teelt buiten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'S17-001'

Nieuwe witvlezige Scandinavische selectie. Goede opbrengst. Zeer geschikt voor de teelt buiten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'S17-003'

Nieuwe paarsvlezige Scandinavische selectie. Goede opbrengst. Zeer geschikt voor de teelt buiten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Y.007'

Onze nieuwste introductie in 2020 uit eigen veredeling. Hoge opbrengst van ovaal-ronde knollen ter grootte van een (forse) gewone aardappel (200-400g). Gemakkelijk in opkweek door snelle en overvloedige scheutvorming. Geselecteerd op formaat, knolaanzet aan de plantbasis, kleur en aangepast aan ons buitenklimaat. Mooi geel-oranje vlees dat naar goudgeel kleurt tijdens het bakken. Kastanjesmaak.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Radiosa'

Roze-paars knolvlees en lila schil. Gewas met diep ingesneden blad. Mooie egale knollen aan de basis van de plant, ook mogelijk voor teelt buiten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Georgia Jet'    

Zwakke groeier met korte liggende stengels. Redelijk goede opbrengst met opvallend mooie egale, vrij ronde knollen. Paars-rode en iets ruwe schil en creme knolvlees. Vooral knollen tussen 250 en 500g. Bewaart zeer lang zonder kwaliteitsverlies (tot meer dan 1 jaar). Heeft wat hogere temperaturen nodig dus zal minder opbrengen bij buitenteelt. Enkel geschikt voor teelt onder glas/plastic.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Garnet'   

Oranje knollen met oranje knolvlees. Geeft langwerpige knollen die dicht bij de basis van de plant groeien uit de eerste worteltjes. Hoge opbrengst van gemiddeld ongeveer 2,5 kg per plant. Zeer goed van smaak. Iets gevoelig voor schurftige plekken op de schil. Vooral bij deze soort van belang om jonge stekken uit te planten die nog niet teveel wortel hebben gemaakt in de pot, zodat mooie rechte knollen kunnen gevormd worden. Veel knollen van 0,5 tot 1 kg. Favoriete soort.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Beauregard'    

Oranjevlezige soort met grote knollen. Rood-oranje schil. Vormt ook knollen wat verder van de plant vandaan. Redelijk goede opbrengst zowel bij buitenteelt als onder glas/plastic. Gekende en gewilde soort voor commerciële teelten in Amerika. Wat zwaardere sortering met knollen tussen 0,5 en 1 kg. Voor teelt buiten is tijdig uitplanten noodzakelijk.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Seppe'   

Variëteit gekregen van een collega in 2014 en nog niet op naam gebracht. Geeft een hoge opbrengst onder beschutting en ook zeer geschikt voor buitenteelt. Oranje vlees. Knollen tot meer dan 1 kg. Goed van smaak. Aanrader. Ook bijzonder geschikt voor oogst van het blad als spinazie.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Purple 2'

Paarse zoete aardappel verkregen in Polen. Geaderde rood-paarse schil. Fors gewas met zeer grote bladeren. Komt gemakkelijk in bloei. Zeer hoge opbrengst tot ruim 50 ton/ha. Geschikt voor buitenteelt maar kan gevoelig zijn voor barsten en knolrot bij natte onstandigheden, daarom beschutte teelt toch meer aangewezen.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Speckled purple'

Bataat met donkerrode schil en paars knolvlees. Ook redelijke opbrengst in onbeschutte buitenteelt. Handzaam formaat knollen.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Molokai'

Productieve donkerpaarse bataat met langwerpige knollen. De dunne knollen kunnen een lengte van 0,5 m bereiken. Heeft een vrij lang groeiseizoen nodig maar kan ook buiten een zeer hoge opbrengst opleveren. Kan opvallend goed tegen koude. Bijzonder donkerpaars knolvlees dat stevig is van structuur. Sterke groeier met licht behaarde bladeren en stengels. Voorheen in de collectie als 'purple 1'.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'BonitaPBR'    

Witte knollen met wat drogere structuur. Komt het dichtst bij gewone aardappels in de buurt. Goede opbrengst, ook in buitenteelten. Aantrekkelijk wegens de vaste structuur in tegenstelling tot de meeste zoete aardappels. Knollen van 500-600 g. Afkomstig uit het veredelingsprogramma van de Louisiana State University.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Burgundy'    

Variëteit met de mooiste sortering van knollen! Knollen zitten wat verder van de plant vandaan. Opvallend fel-oranje knolvlees met goede smaak en vrij stevige structuur. Bijna uitsluitend knollen van 250-500 g en weinig zware knollen. Niet geschikt voor buitenteelt.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Murasaki-29'

Stevige groeier die een lang groeiseizoen nodig heeft. Maakt lange uitlopers. Enkel geschikt voor teelt onder beschutting. Matige opbrengst van stevige knollen met cremekleurig knolvlees. Mooie sortering van knollen van 400-500 g. Goede bewaring met lange kiemrust. Plant komt gemakkelijk in bloei.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'OrleansPBR'

Zeer productieve soort met hoge opbrengt. Gewas lijkt zeer sterk op Beauregard. Zeer geschikt voor teelt buiten wegens kort groeiseizoen. Knol oranjevlezig met lichte kastanjesmaak. Zeer grote knollen tot 2 kg, zeker bij teelt onder glas. Gemiddelde opbrengst van meer dan 2 kg/plant. Aanrader voor buitenteelt. Selectie van LSU AgCenter (Louisiana State University).
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'EvangelinePBR'

Gewas met herkenbaar paars gekleurde scheuten en jong blad. Hoge sierwaarde. Knollen met rood-oranje schil en fel oranje knolvlees. Minder geschikt voor onbeschutte teelt. Lage opbrengst. Zeer lekker en vrij stevig van structuur. Selectie van LSU AgCenter (Louisiana State University).
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Caroline Ruby'

Diep oranje knollen met ruwe schil. Redelijke opbrengst, ook bij teelt buiten in vollegrond. Laagblijvend gewas dat overvloedig in bloei komt. Redelijk stevig knolvlees met goede smaak.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Erato Orange'

Gewas met lichtgroene scheuten. Mooie soort met oranje vlezige knollen in een goede maat! Opbrengsten tot ruim 50 ton/ha. Kort groeiseizoen. Kan buiten, maar vanwege de gevoeligheid voor barsten en knolrot raden we de soort toch liever aan voor de overkapte teelt. Smaak doet denken aan pompoen, zoet.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Erato Wit'

Productieve soort met forse knollen en een hoge opbrengst. Knollen worden ook wat verder van de plant gevormd. Roze schil en cremekleurig knolvlees. Korte groeiduur en dus zeker ook geschikt voor onbeschutte buitenteelt. Zeer hoge opbrengst bij teelt onder glas/plastic. Aanrader!
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Biovita'

Mooie opbrengst van oranje knollen. Vergelijkbaar met Beauregard, zowel in knol als loof. Minder compact in de eerste groeifase, vormt al snel langgerekte scheuten.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'California'

Cultivar met compacte knollen in het formaat van een gewone aardappel. Opbrengst matig, we raden deze soort aan voor warmere, beschutte teelt. Gele schil. Opvallend gele knollen met geel tot licht oranje knolvlees. Vormt vrij korte stengels.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Fernan'

Witvlezige zoete aardappel met donkerrode schil. Opbrengst matig, smaak volgt binnenkort! Op basis van de groei in 2017 en 2018 lijkt de soort enkel geschikt voor beschutte serreteelt.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Jewel'

Nieuw in de collectie. Gewas met fijne, dunne stengels, dat gemakkelijk in bloei komt. Op basis van de groei in 2017 een veelbelovende soort met potentie voor de teelt buiten. Mooie oranje knollen van handzaam formaat. Lijkt een beetje gevoelig te zijn voor barsten. Geel-oranje vlezig en bijzonder smeuïg van structuur na bereiding.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'Indosweet'

Nieuw in de collectie. Nog in testfase. Gaf in 2019 al een mooie oogst aan oranjevlezige knollen in buitenteelt. Eerste productie van pootgoed voorzien vanaf voorjaar 2020.
Nog geen foto beschikbaar

ZOETE AARDAPPEL - Ipomoea batatas 'BellevuePBR'

Nieuw in de collectie. Nog in testfase. Selectie van de Louisiana State University uit 2006.